Hozzávalók:
- 6dl tej, 2 tojás, 30 dkg liszt, 2dl víz (ha szódavíz az még jobb), csipet só, cukor.
A palacsinta sütés fortélyairól anyukám sokat mesélt, de én a hivatalos palacsinta sütővel ügyetlen vagyok (nem csoda, hisz nem azzal tanultam meg). Én a palacsintáimat Wokban készítem el, így megúszom a kéz megsütését, a letapadást és hasonlókat. Ez nem azt jelenti, hogy nem zsírozok(mint a normál palacsintasütőt) de a teflon réteg miatt kevesebb zsiradékot használok fel. Ezt a tésztát könnyen meg lehet fordítani a levegőbe is. Ügyeljünk rá, hogy a palacsinta rendesen átsüljön, mert félnyersen eléggé tészta íze van.
Sütés után bármilyen édes tölteléket kaphat, felcsavarva vagy hajtogatva, megcsorgatva vagy meghintve porcukorral. Ezt követően lehet is tálalni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése