2009. június 7., vasárnap

A család kedvence: Madártej

Hozzávalók:
  • 2l tej, 6-8 tojás, 1 vaníliás cukor, cukor
A cukros tejet felrakjuk főni, közben a tojások fehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és még 3 kanál cukrot kikeverünk. Mikor a tej elkezd futni a cukros fehérje habot kanállal, apránként beleszaggatjuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Egyszerre csak annyi habot tegyünk oda főni, amennyi elfér egymás mellett, hogy egyenletesen főjenek. Mindkét oldalán legyen keveset a "futó" tejben. Mikor végeztünk a habok megfőzésével, a kikevert sárgájába szedünk ki a tejből h langyos legyen és csak ezután tegyük bele a még mindig fövésben lévő tejbe, ezt követően lassan keverve főzzük együtt a kettőt addig míg felforr. Ha felforrt le lehet venni a gázról, a habot bele lehet tenni a tejbe és hagyjuk pihenni legalább 1 órát.
Kihűlve mély tálkákban lehet tálalni.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: