2009. június 2., kedd

Délutáni finomság: Meggyes béles

A recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom.

Hozzá valók:
  • a linzer tésztához: 1 tojás, 10dkg cukor, 20 dkg margarin, 30dkg liszt és egy csipet só
  • a töltelékhez: 5dkg vaj, 4 tojás, 20dkg cukor, 10 dkg dió és 60 dkg magvalt meggy
Először is készítünk egy linzer tésztát (Az alapanyagokat összegyúrjuk.), a hűtőbe rakjuk hűlni míg elkészítjük a tölteléket hozzá.
Először a vajat, a cukrot és a tojások sárgáit habosra keverjük, ezek után hozzá adjuk a darált diót, a lecsurgatott meggyet és a a felvert tojás fehérjéket, aztán egyenletesre keverjük.
Ha ezzel kész vagyunk akkor kivesszük a hűtőből a linzer tésztát, 2 részre szedjük és vékonyra nyújtjuk és a tepsi aljára tesszük, aztán mehet rá a töltelék és végül a második lap amivel letakarjuk, ezt villával szurkáljuk meg, aztán mehet a sütőbe. Ott sütkérezzen 30 percig, alacsony hőfokon, ezek után hagyjuk hűlni pár percig, majd vékony szeletekre vágva porcukorral meghintve lehet is tálalni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése