A recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom.
Hozzá valók:
Először a vajat, a cukrot és a tojások sárgáit habosra keverjük, ezek után hozzá adjuk a darált diót, a lecsurgatott meggyet és a a felvert tojás fehérjéket, aztán egyenletesre keverjük.
Ha ezzel kész vagyunk akkor kivesszük a hűtőből a linzer tésztát, 2 részre szedjük és vékonyra nyújtjuk és a tepsi aljára tesszük, aztán mehet rá a töltelék és végül a második lap amivel letakarjuk, ezt villával szurkáljuk meg, aztán mehet a sütőbe. Ott sütkérezzen 30 percig, alacsony hőfokon, ezek után hagyjuk hűlni pár percig, majd vékony szeletekre vágva porcukorral meghintve lehet is tálalni.
Jó étvágyat!
Hozzá valók:
- a linzer tésztához: 1 tojás, 10dkg cukor, 20 dkg margarin, 30dkg liszt és egy csipet só
- a töltelékhez: 5dkg vaj, 4 tojás, 20dkg cukor, 10 dkg dió és 60 dkg magvalt meggy
Először a vajat, a cukrot és a tojások sárgáit habosra keverjük, ezek után hozzá adjuk a darált diót, a lecsurgatott meggyet és a a felvert tojás fehérjéket, aztán egyenletesre keverjük.
Ha ezzel kész vagyunk akkor kivesszük a hűtőből a linzer tésztát, 2 részre szedjük és vékonyra nyújtjuk és a tepsi aljára tesszük, aztán mehet rá a töltelék és végül a második lap amivel letakarjuk, ezt villával szurkáljuk meg, aztán mehet a sütőbe. Ott sütkérezzen 30 percig, alacsony hőfokon, ezek után hagyjuk hűlni pár percig, majd vékony szeletekre vágva porcukorral meghintve lehet is tálalni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése